2024-02-23

Deney Hayvanları Kullanım Sertifika Programı Başarı ile Yapıldı.



 

 

      Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından açılan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 02.04.2019 tarih ve 2019/03 sayılı “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi” esas alınarak düzenlenmiştir.

  12-21 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulama dersleri, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezimizde başarıyla tamamlanmıştır. Bu süreçte emeği geçen tüm katılımcılara ve eğitmenlere teşekkür ederiz.

  Kursumuza katılan ve bilgi birikimlerini artırmak için çaba sarf eden tüm araştırmacılarımıza teşekkür ederim. Deney hayvanlarıyla etik ve bilimsel bir şekilde çalışmanın önemini vurgulamayı amaçladığımız bu kurs, katılımcılarımıza değerli beceriler kazandırdı ve en güncel bilgilerle donattı.

    Merkezimizde gerçekleştirilen bu uygulama derslerinde, katılımcılarımızın yanı sıra merkez personelimizin özverili çalışmaları da büyük önem taşıdı. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm ekibime teşekkür ediyorum.

     Deney hayvanlarıyla yapılan araştırmaların, bilimsel keşiflerdeki önemini sürekli olarak hatırlamak ve etik çerçevede ilerlemek, bizim için son derece kıymetlidir. Gelecekte de benzer etkinliklerle bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.

 

Merkez Müdürü

Prof. Dr. Ebru YEŞİLDAĞ