2024-04-04

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Deney Hayvanları Merkezi'nin Çalışma Ruhsatı Yenilendi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Deney Hayvanları Merkezi'nin Çalışma Ruhsatı Yenilendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan denetim sonucunda çalışma ruhsatını yeniledi.

Denetim sürecinde, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri Uzman Veteriner Hekim Dr. Eray ATIL ve Uzman Veteriner Hekim Muhammed KARAHAN, Tekirdağ İl Tarım Müdür Yetkilileri Veteriner Hekim Serkan AYDIN ve Veteriner Hekim Sabriye YAŞARLAR gözetiminde gerçekleşti.

Denetim sırasında Merkez Müdürü Prof. Dr. Ebru YEŞİLDAĞ, Sorumlu Veteriner Hekim Dr. Öğretim Üyesi Sezai ARSLAN ve merkez personelleri Mehmet ŞENTÜRK ve Erdi KARLIDAĞ hazır bulundu. Denetim ekibi adına söz alan Veteriner Hekim Sabriye YAŞARLAR, yüksek standartların korunması ve hayvan refahının sağlanması amacıyla yapılan bu denetimde, merkezin uygunlukları titizlikle incelendiğini ve merkezin alet ve donanımlarının teknik özellikleri ve kapasitelerinin uygunluğu ile yapı planlarına uygunluğu için gösterilen özen nedeniyle Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Ebru YEŞİLDAĞ'a teşekkür etti.

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Ebru YEŞİLDAĞ, üniversite bünyesindeki araştırmalara ve bilimsel çalışmalara destek sağlamasıyla birlikte, deney hayvanlarıyla yapılan araştırmalarda etik ve yasal standartların önemini bir kez daha vurgulayarak, bu başarılı denetim süreci için herkese teşekkürlerini dile getirdi.